Historie

Legendariske Stage Dolls er allerede tradisjonen tro for lengst i gang med å planlegge 2022. Gutta lengter etter å gjøre som de har hatt for vane de siste snart 40 årene, spille rundt i Norges land hele sommeren på festivaler og andre begivenheter.

2022 – Nesten Jubileumsåret ! 

I 2022 er det 40 år siden Torstein Flakne, Terje Storli og Erlend Antonsen for første gang spilte sammen i samme band. PÅ nyåret 1083 skiftet de navn til Stage Dolls og legenden var født.
Noen år etterpå kom albumene på rekke og rad, og klassikere som Soldier’s gun, Love don’t bother me og Wings of steel ble landeplager som lever i beste velgående ennå.

I 1989 Love Cries og gynget på de amerikanske hitllistene, den gikk til nr. 46 på Billboard og helt opp til topp 3 på AOR Radio Chart.
-Det var visst bare Aerosmith og Motley foran oss, forteller Torstein Flakne, men det er forsåvidt greit – og vi må innrømme at det var ganske stort for tre «guta» fra Trøndelag å cruise nedover Freeway 101 mot Los Angeles og høre ’ Love Cries’ på radioen».

‘Love cries’ åpnet opp for to hektiske år i USA for Stage Dolls.
-Vi turnerte landet opp og ned, hit og dit, forteller Terje Storli. Ofte var det egne konserter på rockeklubber, men vi ble også spurt om å gjøre konserter sammen med andre band, som bl.a Warrant, Blue Murder og Faster Pussycat.
Det var en fantastisk opplevelse å få realisert guttedrømmen, vi reiste jo rundt i ‘nightliner’ i USA, hvem skulle trodd det på Melhus og Risvollan!

1990-tallet – Hard to say goodbye 

Stage Dolls nektet å gi seg da grunge-musikken kom for fullt på 90-tallet, og serverte oss Hard to say goodbye i 1994, en sang som i tittelen sier alt om hva disse gutta står for. Stage Dolls gir seg ikke, men kjører på med triple Marshaller og fete refrenger som publikum har lært å elske.

Hall of Fame

Like før jul i 2017 fikk gutta en hyggelig beskjed, de var innlemmet i selveste Rockheim Hall of Fame. Det var en overraskelse for dem selv, men omverdenen hadde nok ventet på det lenge.  
·         I løpet av en lang karriere gjør du mye rart og tenker kanskje ikke så mye over hver opplevelse og øyeblikk men det er klart, når vi ser oss tilbake så ser vi at vi nok har gjort noe riktig, sier Terje.
Hall of Fame har tidligere innlemmet bl. a Dum Dum Boys, De Lillos, Åge Aleksandersen så Stage Dolls har havnet i et celebert selskap.

Annerledesåret 2020

Så kom pandemiåret 2020, og plutselig ble kalenderen helt blank. Avlyste festivaler og konserter gjorde sitt til at Stage Dolls dro rett Tilbake til Start som det heter i Monopol. Hele sommeren 2020 spilte de for det lovlig antallet publikum man kunne ha, i hver en krok av Norge.
Når man i tillegg gir ut klassikeren The Summer We Won’t Forget som ble A-listet på P1, ble 2020 et år med store motsetninger. Men Stage Dolls-skuta fløt som vanlig avgårde.
I 2021 har gutta fortsatt å spille under de gjeldende regler, og håper nå på ast ting skal normalisere seg til i 2022.

2022

Alt er klart for et langt år med konserter i forskjellige fasonger for Stage Dolls. Ryktene sier også at ny musikk kan være på gang.
Uansett så er mange glade for at Norges mest hardt-arbeidende rockeband suser videre og gir oss 100% på alle konserter.
Vi sier som i teksten på Wings of Steel:
Go where the action is!

Media

Klassikere

Bilder